19 Ocak 2006

Şişe Bitirmece

Her zaman başıma gelen bir şey var: Ne zaman bir içeceğin (kolaydı, gazozdu, meyve suyuydu vs.) sonu kalmış olsa ve tamamını bardağa boşaltmaya çalışsam, hakikaten de tamamı bardağa boşalıyor. Yalnız ilginç bir şekilde şişenin içindeki sıvı bardak tam taşmak üzereyken tükeniyor; ama bardak asla taşmıyor. Şişenin içinde bir damla daha sıvı olsa o bardak kesin taşacak. Allah'ın hikmeti midir artık nedir, bilemedim. Bardak ağzına kadar dolar, şişenin dibinde kalan içecek de tamamen biter. Amin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bence şöyle, o şişelerdeki meyveli sulu ıslak malzemeler tam sizin bardaklara göre yapılıyo dimek ki ve sonunda kalan o kısım hep tam bi bardaklık oluyo. yani bu demek oluyo ki sizin evde herkes bardakla içiyo meşrubatı, kimse şişeye ağzını sürmüyo, süper. ama tam anlatamadım galiba, yani o bardak ki tam sizin şişeye uygun. yada o şişe ki tam sizin bardaklara uygun. dimi? anlatabildim mi? başka yoldan deniyim, biçem araştırıyım; ee, bardaklar dört guruba ayrılır, likör bardaa, su bardaa, viski bardaa, bira bardaa. (bardaa derken kurbaa demekti amacım) sizin evdekiler su bardaa, o sebeptendirki siz içiyosunuz içiyosunuz ve şişe tam bitiyo. yani bardak ve şişe birbirine tam uymuş, afferim.
ya evet, ben uyuyamıyorum. napıcam bilmiyorum ki.

Tolga Darcan dedi ki...

nikli bizim bardaklara göz koymuş evet. ama nikliyse günahı ne? hem bu benim başıma sadece şu an kaldığım evde gelmiyo ki! her zaman geliyodu. demek ki bende var bi güzellik, bende var bi ilahi kudret. çocuğumun adını kudret koymam ben, maykıl ceksın koyarım. uyudun bile sen, bilirim ben.

artun bey'e de seslenmek istiyorum burdan: "oğluuumm, kalk o bilgisayarın başından. şu suyu da şişeden içme, daha yazıcak review'ların var. ov yeha!"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...