14 Haziran 2007

Şarkı: Shout Out Louds - Tonight I Have to Leave It (2007)

Sisli, yağmurlu ve olabildiğince az güneşli kuzey ikliminin görüldüğü İsveç'te yetişen bandolarımızdan biri olan Shout Out Louds'un ilkalbümü Howl Howl Gaff Gaff'i sevmiş; zamanında epey döndürmüş idik. Özellikle Please Please Please, The Comeback ve Oh, Sweetheart kendini bolca dinletmişti.

Indie Pop'u 60'lı yıllar estetiğiyle harmanlayıp içine bir miktar çember pop baharatı ekleyen grubun ikinci albümü Our Ill Wills 30 Nisan'da sessiz sedasız yayımlanmış bile (en azından benim için sessiz sedasız oldu; çünkü yeni haberim oldu). Albümün ilk 45'liği Tonight I Have to Leave It bana The Cure'un neşeli şarkılarını anımsattı. Hoş olmuş, tebrik ediyoruz.

Video:

2 yorum:

Neslihan dedi ki...

ben biraz geç kalmışım bu posta yorum yazmak için ehe. bu şarkı gerçekten de the cure'ün in-between days şarkısına acayip benziyo. bi de sonlara doğru "give love" diye bi kısmı var. orası da queen/david bowie şarkısı vardı bi tane under pressure diye ona benziyo. hatta o under pressure'ın giriş kısmı da vanilla ice'ın ice ice beybisine benziyodu.
vanilla ice'la shout out louds benzemiyo. hevet.

Unknown dedi ki...

Bence de çok olmuş, bütün albüm değil ama, öyle parçalar var ki, tebrik etmemek elde değil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...