22 Ocak 2006

Çöpkuşağı Ne Demekti? (Şimdi!)

Belki biraz geç oldu "çöpkuşağı"nın ne menem bir şey (menemen bir şey) olduğunu açıklamak için; ama varsın geç olsun:

Sokaklarımızda, caddelerimizde çöplerden arta kalan sular bir iz bırakır. Pek renkli bir izdir o, gökkuşağının yedi rengini ve hatta daha fazlasını barındırır. Yaklaşık 2,5 yıllık Ankara yaşantımın ikinci yılının hemen başlarında bu "iz"i tekrardan gördüğümde, "ahanda" demiştim; işte "çöpkuşağı".

Budur işte, daha ötesi yok.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

daha ötesi mor ve kayısı zaten. gökkuşaanın da ötesi yok ki. goethe'si var. bi goethe'nin nesi var, iki goethe'nin fındıklı fesi var. bilmem anlatabildim mi, diyorum ki "ey cehennemden gelen kutsal ruh" diyorum, sen diyosun "cehenneme kadar yolun var" dimi. ama olmaz ki, ele güne karşı yapayalnız. (tolga, bloguna saçmalayabilir miyim) ya ben çok müşkül durumdayım söylemesi ayıp, kartonum bitti üzerinize afiyet. benim bu karda kıyamette gidip karton alasım var, nası olucak bu iş, var mıdır bilen gören. hatalıysam sollayın..........
ne demiştik, çöpkuşağı dimi, hiçbirimiz çöpten çıkma ak kuşak diiliz tolga..
ya dünya şimdi durduğu boşluğa düşerse? nasıl duruyo ki o orda? koskoca dünyanın üstünde minicik biz varız he.. bit gibiyiz. ne biti, amip bile diiliz biz. ama işte biz de ihsanız. ben ihsan değil miyem? (bit lafı çok komik bence. amip de komik. ondan dedim öyle, yoksa banane ki, evet belki amipim ama ben de yaşıyorum dimi :)
lötrek olsaydım olmıycaktı bunların hiçbiri işte. cüce olcaktım, alkolik olcaktım ama şu an burda (toplanmamızın sebebi..) bunları yazan olmıycaktım, toprak altında karıncalarla kış uykusunda olcaktım. bunları buraya yazan salak da benim yaptığım süper resimlere bakıp kıskanıyo olcaktı beni. hem ben kıskanç diilim ki.

Tolga Darcan dedi ki...

"cehennemden çıkan çılgın türk" müyüm yoksa ben?! hayır, lütfen; değilim di mi?! ben olsam olsam amip olurum, ama amipsem günahım ne... senden de lötrek diil pörtlek olur olsa olsa he? saçmaladım tamam, süpersin sen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...