15 Mayıs 2012

Şarkı: Out By My Side vs. Backstreet Girl (1996 & 1967)

Bir yandan çalışırken diğer yandan eskiden dinlediğim albümlere ara ara geri dönmeyi, onları arka planda dinlemeyi seviyorum. Bugünün şanslı albümü pek çokları için tek şarkılık (On Standby elbette) bir grup olan Shed Seven'dan A Maximum High idi. Albüm pek dikkatimi çekmeden akıp giderken bir anda bir melodi kulağımı yakaladı ve şöyle dedim: "Dur lan! Bu şarkı Rolling Stones'un değil mi? Kavır mı yapmışlar? Neydi adı... Heh! Backstreet Girl! Ama bunun sözleri böyle değildi ki?!" Sonrasında hemen Shed Seven şarkısının adına baktım ve Out By My Side olduğunu gördüm.

Şarkı, birkaç ufak melodik değişiklik dışında baştan aşağı Backstreet Girl'ün armonik yapısına ve düzenlemesine sahip. Bunu pek de bilerek yaptıklarını sanmıyorum, bilinçaltının bir oyunu olsa gerek. Yine de Stones dava açmadığı için Shed Seven oldukça şanslı. Bu arada şarkı sözleri de Dear Prudence'ı andırıyor biraz, eheh.

The Rolling Stones - Backstreet Girl (1967)



Shed Seven - Out By My Side (1996)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

evet ben de on standby' lı shed seven' ı "one hit wonder" sanıyordum... daha dinlemedim diğerlerini ama en yakın zamanda dinleyeceğim şu yazıdan sonra :)

Tolga Darcan dedi ki...

Açıkçası dinlemeye çok da değer olduğunu söyleyemeyeceğim şarkılarının :) İşte On Standby ve belki She Left Me on Friday. Gerisi olsa da olur, olmasa da.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...