15 Mayıs 2007

Ne Kadar Da Göndermecisiniz Rüya Hanım

Bu sabah gördüğüm bir rüya kafamda sorumsu bir şey oluşmasına sebep oldu: İnsan bir süre önce bir rüya görmüş olsun; ancak o rüyayı hiçbir şekilde hatırlamıyor, daha önce de hiç hatırlamamış, gördüğünün farkına varmamış olsun. Aradan zaman geçtikten sonra başka bir rüya içerisinde eski rüyadan, o eski rüyada gerçekleşmiş bir olaydan (tabi ki gerçekmişçesine) bahsetsin. Uyandıktan sonra "Ahanda ben demin gördüğüm rüyada eski bir rüyamdan bahsettim ve o eski rüyayı şimdi hatırladım; şöyle şöyleydi böyle böyleydi." desin. Bu mümkün müdür?

Bu durum tamamen beynin rüyada kurguladığı bir rüyaya yada beynin rüyada kurguladığı bir olaya mı delalet eder, yoksa öyle bir rüya gerçekten görülmüş müdür?

Tabii ki yeni görülen rüya içerisinde, hatırlanan eski rüyadaki olayın bir rüya değil, gerçek olduğu düşünülüyor. "Rüyasal gerçek dünya" tabir ettiğimiz pek sevgili arkadaşımız kendisi.

Var mıdır böyle bir şey, rüya şeysi soruyorum hemen silicem.

3 yorum:

dadagu dedi ki...

rüya beyinde mi görünüyor gözde mi?

Burcu dedi ki...

sen doğal olarak rüyanda gördüğün olayları bu boyutta referans vermediğine göre rüyada da rüyadaki olayları referans alıyosun işte. iki ayrı boyutta yaşıyoruz sadece birisi diğerinden devamlılık çapında daha yüksek.

-hmm peki

Tolga Darcan dedi ki...

Bu olayı bir kere daha yaşadım. Bu kadar net hatırlamıyorum; ama sanırım hakikaten daha önce gördüğüm değil, gördüğümü sandığım rüyaya referans veriyorum. Yine de halen emin değilim.

Bu arada sanıyorum rüyalar beyinde oluşuyor; ancak gözler de fıldır fıldır maşallah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...