10 Aralık 2005

Patlamış Mısır

Biliyor muyum bilmiyor muyum? Ya da biliyorsam bile neyi biliyorum? Bilmediğim şey neydi? Ya da kimdi? Kimdiiiğ, kiyiimdiiiğ, kimdih kimdih kiiiğğmdiih... Tarkan mıydı, Emrah mıydı? Beni hangisi doğru yola taşıyacaktı, hayatımda hangisinin yeri daha önemli ve büyük olacaktı? Ölürüm sana ölürüm, hişt zilli. Hey hey hey taksi, bütün işlerim gitti aksi. Hay aksi... Yine akşam olunca uyanmıştım ve yine beynimin patladığını hissediyordum (yalan). Yani ilk kısmı yalan değil, akşam üzeri uyandım evet, hele ki kış mevsimindeysek saat 4'te akşam oluyor. Ben 4'e 20 kala uyandım, piğ-em. Ama "beyin patlaması" da ne ola ki?! Evet belki başım ağrıyor olabilir ama bunu abartmanın ne manası var. 

Saçma.

6 yorum:

Tolga Darcan dedi ki...

söz konusu eserin ölümsüz esere en güzel örnek olduğuna kesinlikle katılıyorum. ben ki "emrah koş" nedir bilmezden evvel, emrah'ı bu muhteşem rakınrol şarkısıyla tanımış bir neslin çocuğuyum, ahvadın torunuyum. emrah rakınrol müziğin türkiye'deki en önemli temsilcisidir bence; kurban olduğum.

Adsız dedi ki...

:) herşeye de yorum yazıyorum dimi? yazarım bilirsin.. ama bu sefer hedefim akrostiş usûlü emrah yorumudur :)(: gülürüm bol bol. (gülürüm bilirsin)

Tolga Darcan dedi ki...

artun'un akrostişi beni de eylendirmesinin yanında, "acaba?" dedim, ümit besen'in "i love you i love you, do you love me, yes i do" anathemalı şarkısında da böyle bi akrostiş oyunu var mıdır.

ne yazık ki bulamadım, demek ki yok.

ayrıca nikli insan, evet gülürsün bilirim, hatta gülüksün, onu da bilirim. hem eski gülüklerden kim kaldı. bir sen, bir ben, bir de gülük. buyrunuz hep gülünüz, buyrunuz her şeye de yorum yazınız. oh olsundu.

Adsız dedi ki...

bi de benim çok mısır patlatasım var kaç gündür. ama ben hayatımda hiç mısır patlatmadım biliyo musun? en fazla balon patlattım. bi de kafamda armut patlattım. ama onu patlatan ben diilim, bi bulsam fena olucak zaten. ayrıca yağtığına şantaj denir diye şarkı var.

Adsız dedi ki...

"yağtığ" bi ömer seyfettin romanı. "yağtığına şantaj denir" de ünlü halk ozanı dadalceylan'ın kopuzla çalıp söylediği, ve bu romana göndermede bulunduğu bi koçaklama.

Tolga Darcan dedi ki...

mısır patlatanların bol olsun evladım. ben çok patlattım, dünyanın en kolay işi. ama senin yerinde olsam evde "anne" adını verdiğimiz bir insan varken ona patlattırırdım. annemlerdeyken öyle yapıyorum ben. anneler ki bize mısır patlatmak için varlar. varlıkları varlığımıza armağan olmuş. ne mutlu ömer seyfettin yiyene. daha fazla koçaklıyamıycam. armut patlatanların bol olsun evladım (ne kadar kötüyüm di mi?). nıha ve ha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...