13 Ocak 2006

Çevir Bakayım

İyi, güzel, hoş da; bu kadar da üstüste getirilmez ki! Joanna Newsom dedim iki gün önce, müziğini dinlemedim adeta içtim dedim (retoriğe bak be, yürü be oğlum). Pek güzel, pek hoş, hastası olduk, şuydu buydu. Şimdi bana Joanna Newsom'ı tanıtan insan (ki kendisine ortamlarda "nikliyim" diyoruz) rastgele bir başka grup buldu, grup ki ne grup. The Pages: http://www.unsoundrecords.com/bands/thepages/index.php.


2005 yazında Unsound Records diye bir şirketten ilk EP'leri yayımlanmış. Bakınmayın öyle Emule'du, Soulseek'ti P2P ortamlarına. Oralarda yoklar. Unsound Records'un sitesinden (ki kendisi şurada ikâmet etmekte: http://www.unsoundrecords.com/) EP'de yer alan 3 şarkının mp3'üne ulaşmak mümkün. Gerisi de bize kalıyor. Creatures of the Earth isimli debut EP'leri 8 dolardan satılıyor söz konusu plak şirketinin sayfasında. Mümkünse alın, aldırın. Kimbilir ne kadar az basılmıştır bu albüm, kimbilir ne kadar az kişi bu cevherin farkındadır. Dinlerken insanı kendinden geçiriyor şarkılar. Hele hele Creatures of the Earth. Lan oğlum o ne melodi, o nasıl bir sada. Nasıl yaptınız abi öyle şarkıları? Hem çok eski hem çok yeni tınlıyorlar. Benim böyle "hızlı ama melankolik" dediğim şarkılar var, Creatures of the Earth de o şarkılardan biri.

Bu abiler bana The Coral'ı da anımsattı, evet. The Coral'ın hammond'sız versiyonu gibi belki. Yine de çok özgünler. Coral'ın o psychedelic damarı bunlarda da var; ama bunlar daha farklı bir noktadan yakalamışlar o psychedelia'yı. Şöyle karşılaştırayım: The Coral'ın psychedelia'sı zaman zaman Strawberry Alarm Clock zaman zaman The Beatles psychedelia'sına denk geliyorsa eğer, The Pages'ın psychedelia'sı The Action'ınkine denk geliyor sanki. Hani derinden bir modluk durumu da var gibi. The Kinks havaları da var abilerde. Öyle böyle değil, dinlemeden anlaşılmaz. İndirin söz konusu sayfadan o 3 şarkıyı, işiniz ne. Sonra da beğenin ve edinin albümü. Vallahi komisyon falan almıyorum. Ben de çatır çatır ödeyecem 8 doları, öyle alacam.

2005'in en iyi albümleri diye sıralama yapacak olsaydım eğer (dinlediğim 3 şarkıyı dikkate alarak konuşuyorum) en üstlere bir yere bu adamların debut EP'sini (ki 8 şarkılık bir EP bu, LP'den bile sayabiliriz) koyardım. Büyük konuşuyorum, evet.

Ulan burası da üçüncü sınıf dergilerin üçüncü sınıf albüm eleştirisi sayfalarına döndü...

Uyku uyku, gel buraya; hadi canım.

3 yorum:

Tolga Darcan dedi ki...

bu yeti linki de gayet iyi geldi. teşekkürler ;)

Tolga Darcan dedi ki...

güzel olma mı. e zaten the libertines'in küllerinden kötü bir şey doğmadı şimdiye kadar ha?

Tolga Darcan dedi ki...

oo bakmaz mıyım imissyourscent.blogspot.com'a, ilgiyle takip ediyoruz kendisini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...